SPLETNI PIŠKOTKI

Kaj so piškotki?

Da bi vam olajšali uporabo spletne strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo tako imenovane piškotke. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki shranijo nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev. Piškotki omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, z namenom razumevanja uporabe spletne strani. V primeru da je uporabnik že obiskal to spletno mesto se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Le ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev, ki izboljšujejo uporabnikovo izkušnjo. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. S pomočjo piškotkov lahko beležimo statistiko spletne strani in tako lažje odkrijemo in odpravimo morebitne napake ter vam ob naslednjih obiskih ponudimo boljšo vsebino oz. primernejšo ponudbo. Osnovne funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. V spletnih trgovinah se namreč v piškotke beležijo izdelki v nakupovalni košarici, priljubljeni izdelki, ostali podatki o nakupu itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. Nekateri piškotki so nujno potrebni za samo delovanje spletne strani, medtem, ko se ostali lahko shranijo, le če se s tem strinjate.

Zakaj uporabljamo piškotke na naši spletni strani?

Zasebnost uporabnikov je za nas zelo pomembna, zato si prizadevamo, da uporabnikom ponudimo vse informacije o piškotkih, ki jih uporabljamo na spletni straniz namenom, da omogočimo boljše delovanje spletne strani in prijetnejšo uporabniško izkušnjo. Pridobljene informacije in podatke bomo skrbno varovali ter jih uporabljali izključno za potrebe zagotavljanja spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti.

Spletno mesto uporablja naslednje piškotke:

Ime piškotka: _ga
Namen piškotka: Googlova statistika ogledov
Čas trajanja: 30 dni

Ime piškotka: _gid
Namen piškotka: Googlova statistika ogledov
Čas trajanja: 1 dan

Ime piškotka: _ym_d
Namen piškotka: Yandex statistika ogledov
Čas trajanja: 1 dan

Ime piškotka: _ym_isad
Namen piškotka: Yandex statistika ogledov
Čas trajanja: 30 dni

Ime piškotka: _ym_uid
Namen piškotka: Yandex statistika ogledov
Čas trajanja: trajanje seje

Ime piškotka: _ym_visorc
Namen piškotka: Yandex statistika ogledov
Čas trajanja: trajanje seje

Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

Privolitev in urejanje piškotkov.

Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

Upravljanje in brisanje piškotkov.

Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi. Na voljo je tudi celovit vodnih o brisanju piškotkov tudi za vse spletne brskalnike, ki je na voljo na: http://www.aboutcookies.org/Default.aspx?page=2

POVPRAŠEVANJE

Scroll to Top