VRATA SNEGIR Z IZBOLJŠANO ZVOČNO IZOLACIJO!

Ker je skrb za zadovoljstvo naših strank naša najvišja prioriteta, se ves čas trudimo, da bi naše izdelke izboljšali, povečali njihovo učinkovitost in jih naredili tudi vizualno privlačnejše. Zato z veseljem sporočamo, da bodo jeseni našim strankam na voljo novi modeli vrat SNEGIR za hiše in malo kasneje STEL za stanovanja.

Nova protivlomna vrata SNEGIR za hiše bodo, poleg že sedaj visoke varnosti in zanesljivosti, imela izboljšano zvočno izolacijo iz 35db do 42db.

Kaj to pomeni za uporabnika? Vrata so praviloma najšibkejši člen v zvočni izolaciji stene. Pogosto so zaradi doseganja nižje cene vrata v sredini votla. To pa pomeni, da zvok zelo dobro prehaja skozi njih. Protivlomna vrata SNEGIR so konstruirana tako, da zvoku kar se le da ovirajo prehod. Več kakor je fizičnih preprek v notranjosti in bolj kot imajo pestro geometrijo površine, bolj se zvok razprši in manj ga pride skozi. To je tudi razlog, da so protizvočne zaščite ob avtocestah narejene tako, da se spreminjajo koti površine. In zato je tudi drevje in grmičevje najboljša protizvočna zaščita ob avtocestah. Nešteti listi, vsak s svojim kotom, namreč zelo dobro razpršijo zvok.

42 db je zelo visoka zvočna zaščita za katerakoli vrata. To pomeni, da zvoki, ki bodo nižji od 42 db ne bodo prišli skozi, torej jih ne boste slišali. Oziroma zvoki, ki bodo glasnejši, bodo prišli skozi bistveno oslabljeni in manj moteči.

Če se bo vaš sosed odločil vključiti sireno pred vašimi vrati, boste to slišali s podobno jakostjo kot, da bi pred vami igral radio. Če bi nekdo pred vašimi vrati igral bobne, bi bila jakost zvoka na nivoju pogovora dveh oseb ali mečkanja papirja. V prvem primeru bi na našem diagramu jakosti virov zvoka, zdrsnili iz rdečega v rumeno polje. V drugem primeru pa bi iz rumenega polja prišli v svetlo zeleno. V obeh primerih bi bil zvok manj moteč in predvsem manj nevaren za vas.

Za orientacijo si lahko ogledate jakosti zvoka nekaterih znanih virov:Ob tem je je potrebno vedeti, da se nam lahko zdi vir, ki ima 80 dB v primerjavi z virom, ki ima 60 dB tudi 20-30 krat glasnejši.

Vaš APECS.

POVPRAŠEVANJE